Herra Heinämäki ja Leijona-tuuliviiri

3.0 tähteä
Lasten
94MIN
Hassu maajussi siirtyi valkokankaalle

Jo vuonna 1999 TV2:n lastenohjelmissa seikkailunsa aloittanut herra Heinämäki saa nyt oman elokuvansa. Mukana seikkailee yhä myös Lato-orkesteri, jonka lisäksi leffasovitukseen on otettu mukaan uusia lapsihahmoja ja tarinamaailmaa on muutenkin laajennettu.

Kehyskertomus rakentuu Suomen sodan aikana kadonneen Ruotsin kuninkaan aarteen ympärille. Nykypäivässä jalokiviä metsästää ilkeä poliisi Mauri Mutka, jonka salajuonen jäljille herra Heinämäen sukulaistyttö Aurora pääsee.

Sketsimäistä huumoria

Elokuvan toimivinta antia ovat Kummelista tuttujen Heikki Helan, Heikki Silvennoisen ja Timo Kahilaisen yhteiset kohtaukset, joiden sketsimäinen ote saa aikuiskatsojankin nauramaan. Myös Heikki Salon ja Janne Louhivuoren johtaman Lato-orkesterin musisointi on hauskaa kuunneltavaa.

Kokonaistarina on kiemuroineen sopivan haastava ja jännittävä lapsikatsojille, mutta paikoittain siinä on turhaa tyhjäkäyntiä. Lisäksi vähemmän kokeneiden näyttelijöiden kanssa olisi kaivattu tiukempaa henkilöohjausta.

Kotimainen lastenelokuva kaipaa osaavia tekijöitä ja on hienoa, että Jackpot Films on tehnyt merkittävän panostuksen tämän suhteen ja myös hankkinut mukaan pitkän lista eturivin näyttelijöitä Aku Hirviniemestä lähtien. TK

www.herraheinamaki.fi

Ensi-ilta 23.12.

Kuva: Herra Heinämäki ja Leijona-tuuliviiri
Lisätiedot
Valmistusmaa: Suomi
Julkaisuvuosi: 2011
Elokuva muualla: IMDB
  • K-5
Kommentoi elokuvaa: "Herra Heinämäki ja Leijona-tuuliviiri"
 
 
 
 

Hae elokuvista

RAJAUS Elokuva Henkilö